1 feb

BAAS PRAAT – Feel Good Inc.

“De mens van nu klaagt over zijn drukke bestaan, maar propt zijn vrije tijd vol. Dat is een interessante paradox.”

De laatste BAAS PRAAT van 2017 wordt een moment van reflectie. Met zijn boek ‘Rusteloosheid’ breekt Ignaas Devisch, professor filosofie, medische filosofie en ethiek aan de Universiteit Gent en de Gentse Arteveldehogeschool, een lans voor een mateloos leven.

“We werken minder, maar we hebben meer te doen. We hebben meer vrije tijd, maar we slapen minder. Terwijl we klagen over de drukte, de gejaagdheid en dreigende burn-outs, plannen we onze dagen vol. Kortom, onze tijd wordt ‘obees’. Wie denkt dat rusteloosheid een ziekte is van deze tijd, heeft het mis. Al eeuwenlang zoekt de mens een uitweg voor een probleem dat hij zelf veroorzaakt: een te vol leven. Maar is die rusteloosheid werkelijk een probleem, of is het juist een van onze voornaamste drijfveren? Passie, creativiteit en verlangen bestaan bij gratie van ongedurigheid.”

Het blijft deze avond niet enkel bij deze theoretische oefening. Jobcoach en loopbaanbegeleider Niek Siebering helpt werknemers en ondernemers die hun loopbaan een andere wending willen geven, die op zoek gaan naar hun talent en die een betere balans tussen werk en privé nastreven. Daarnaast geeft hij ook workshops over bedrijfscultuur.

Wanneer? 15/11/2017, 19u

Waar? BAAS BURO, Kavka, Oudaan 14 – 2000 Antwerpen

€? BAAS PRAAT is gratis, altijd.

BAAS presenteert: BAAS PRAAT – Inspirerende sessies voor jonge ondernemers. Elke maand komen er sprekers op BAAS BURO langs met essentiële tips en inspirerende verhalen voor je onderneming. Het beste van al? Alles is volledig gratis!

Ontdek de BAAS’ers

BAAS creëert ruimte voor jonge ondernemers om van een droom of idee een eigen onderneming te maken, zowel op onze co-working space BAAS BURO als via ons coachingstraject. Wil je weten welke coole projecten wij al ondersteund hebben? Bekijk de BAAS'ers hier!