10 BAAS-deelnemers openen BAASWINKEL in Kavka

Van 1 tot 30 augustus heeft Kavka een belevingswinkel in huis. Het is een winkel waar je niet alleen originele dingen vindt, maar ook creatieve ondernemers ontmoet en hun projecten in levende lijve kan meemaken. BAAS ondersteunt de winkel, tien jonge ondernemers trekken aan de (winkel)kar.

Het initiatief voor BAASWINKEL komt van BAAS: een coachingtraject voor jonge ondernemers van Kavka in samenwerking met Stad Antwerpen. Van januari tot maart werden ideeënmakers, prestarters en starters door beiden begeleid om goede ideeën in straffe daden om te zetten. Een aantal van die straffe daden kan je elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van augustus bewonderen in BAASWINKEL. Geen typische pop-up shop, maar een belevingswinkel.

ANTWERPSE DRIE

In totaal leggen tien jonge ondernemers hun werk in de winkelrekken. Er is westerse kledij met Afrikaanse invloeden van Marabou en urban fashion van RelikSANDRINE MOPONAMI schuilt achter het eerste label, ELI ALDERS achter het tweede. “Ik hou van design, graffiti en muziek”, vertelt Eli. “Die drie passies bundel ik in één kledinglijn.” En ANTONIA STANKOVA? Die maakt alles Van Leer: “In mijn atelier kan je niet alleen terecht voor lederwaren, maar binnenkort ook voor workshops.” Tot zover de draagbare winkelitems.

FLEUR JE HUIS OP

Blogger ANNE-CATHERINE GERETS van CLO CLO, fotografe JOKE DRUYTS van Joan Marie en architecte KATRIEN HUYGHE van Doki Doki fleuren je huis op met funky cactussen, handgemaakte fotoproducten en personaliseerbare nachtlampjes voor kinderen. “Ik hou van analoge camera’s en heb er altijd eentje op zak,” vertelt Joke. “Daarmee fotografeer ik details uit het dagelijks leven. Ik maak er achteraf allerhande producten mee, zoals magneten en stickers.”

ONTMOET, ONDEK & DOE

EVELIEN DOCKX en ILSE COX van Huis Van Eustachius, MATTHEW VANDEWALLE en REUBEN VERMOET van het online platform Root Digital en LISA LEFEVER van Palabra zorgen voor beleving met een hoorspelkamer, artikels over alle ondernemers en het langste zomerverhaal. “Er staat een typmachine waarop je naar hartenlust kan meetikken aan het langste zomerverhaal van ’t stad. Nu al een bestseller!”, aldus Lisa. Voor de gelegenheid maakte de copywriter ook staycation postkaartjes die je vanuit je eigen district kan versturen.

STIL JE HONGER EN DORST

Krijg je honger van zoveel moois? Trakteer jezelf dan op een origineel boek en een stukje taart van ALEX SCHUURBIERS en CELINE DE CADT, de twee dames achter Kobalt. Zegt Kobalt je (nog) niets? Vanaf dit najaar is het een bar & bookshop op de Grote Markt. Uitblazen kan je op de binnenkoer van, waar Stulp de hele zomer een zomerbar openhoudt.

PRAKTISCH

BAASWINKEL

Oudaan 14

2000 Antwerpen

Elke do, vr, za en zo van augustus open van 12 tot 20 uur

MEER WETEN?

https://www.facebook.com/baasbaas.be