Evelyne Dumon van LIV over haar boutique in Leuven.

Evelyne Dumon is de vrouw achter LIV, een multibrand boutique in Leuven. Ze is een van de gezichten van de BAAS campagne in Leuven, wij ging langs op zoek naar haar verhaal en toekomstplannen?

Waarom en hoe ben je met LIV begonnen?

Ik was altijd al geïnteresseerd in kledij, mode, fashion… LIV was mijn eerste echte businessidee dus ik heb lang getwijfeld voor ik de zaak echt durfde uitbouwen. Ik twijfelde over de stijl, over het format… Ik was nog niet zeker of ik een fysieke winkel of een online shop wou oprichten! Uiteindelijk heb ik gekozen voor Scandinavische en Franse merken en daar ben ik heel blij om. Ook het pand kwam op een perfect moment vrij, het is niet te groot, centraal gelegen en ik kan volledig mijn ding doen!

Waarom had je schrik om die stap te zetten?

In het begin had ik veel schrik voor het financiële risico; een pand huren is toch wel een financiële last. Maar op den duur dacht ik vooral ‘als ik het nu niet doe, komt het er nooit van’ en dat heeft me over de streep getrokken. Er zullen altijd twijfels blijven, maar dat houdt het boeiend. Bijvoorbeeld als ik nu zou willen groeien, zoek ik dan een groter pand of breid ik de webshop uit en maak ik die professioneler? Ik denk dat je best voor beiden kiest: zowel voor de persoonlijke bereikbaarheid van een fysieke winkel, maar je moet ook mee met de tijdsgeest en dan kan je niet achter blijven op vlak van online shopping.

Wat is het concept van LIV?

Ik wil met LIV vooral echtheid en spontaniteit uitstralen. De beleving van ‘shoppen in LIV’ vind ik ook belangrijk: niet enkel snel iets komen kopen, maar eerder ‘hey, ’t was weer gezellig bij Evelyne’. Ik organiseer geregeld ook kleine evenementjes, zoals vorige zondag een ‘Breakfast & shopping’ tussen 11u en 16u. Zo krijg ik de kans om de klanten weer wat beter te leren kennen en het is ook fijner om hen de mogelijkheid te geven om eens buiten de gewone uren langs te komen. De meeste van mijn vaste klanten zijn 30’ers (en uiteraard vrouwelijk). Dat is fijn want zij weten al beter wat ze willen. Maar ook studentes die voor een gelegenheid een jurk komen zoeken passeren hier de revue.

Wat brengt de toekomst?

Ik zou graag misschien graag een tweede winkel openen. Sommige mensen vragen of ik niet beter een groter pand op zoek in Leuven, maar eigenlijk hou ik wel van die kleine, intieme sfeer. Dus wie weet, binnenkort LIV 2!

Wil jij ook je eigen zaak starten? Schrijf je dan in voor de BAAS SESSIES in Leuven!