BAAS’er Sanne over haar Bar Chapel

Klein van gestalte, groots van daden. Of toch zoiets. BAAS’er Sanne van Riel schreef zich vol goede moed en enthousiasme in voor de Antwerpse BAAS SESSIES ’19. Dat ze bij de STARTERS helemaal op haar plek zit én dat ze veel in haar mars heeft, hadden wij meteen in de gaten. Maar geloof ons vooral niet op ons woord en ga vanaf 14 juni zelf eens een kijkje nemen in Bar Chapel. Dé nieuwe zomerbar en place to be in Borgerhout. Hoe ze dat op haar eentje allemaal voor elkaar krijgt? U leest het hier.

 

Bar Chapel, vertel?

Bar Chapel is een pop-up zomerbar. Het is echt een verborgen parel in Borgerhout. Een oude kapel met een volkse binnentuin waar je bijeen kan komen in’t groen. Een picture-perfect locatie met massa’s persoonlijkheid en authenticiteit. Een plaats waar iedereen zich thuis voelt, events georganiseerd worden en er altijd een ongedwongen sfeer hangt. Waar sharing & ontmoeting centraal staan. En waar iedereen zijn ding doet, samen. Een totaalconcept dus waar jong en oud kunnen elkaar vinden. Een plek voor de buurt, creatievelingen, lokale ondernemers, gezellige vrienden, kinderen én voor elke levensgenieter.

Waarin onderscheidt Bar Chapel zich van de andere zomerbars in ’t stad?

De locatie, eerst en vooral! Dat vind ik echt een heel mooie troef. Bar Chapel is gelegen op een een ouder kloostersite. Waar oude elementen nog een plaats hebben. Daarbij wil Bar Chapel een totaal concept zijn met co-working plekken, creative space, atelierruimtes, repetitieruimte, gastkeuken, workshopruimte,…

Wat kunnen we verwachten van de feestelijke opening?

Een leuk weekend vol ambiance! Voor iedereen die wil komen proeven van onze verborgen parel: live muziek (dj’s en bands), verschillende foodtrucks, lekkere drankjes, open gezellige tuin, …
En ook voor kinderen is er van alles te beleven.

Hoe ben je op dat idee gekomen voor Bar Chapel?

Vorig jaar heb ik aan een ander pop-up project gewerkt, De Academie in Turnhout, waar ik als werknemer echt de feeling heb gekregen om ook ooit zoiets uit de grond te stampen. De Academie was een hip foodconcept, alsook totaalconcept met events, kunstexposities & nightlife, in een oude tekenacademie. Daar heb ik dus de ervaring opgedaan om nu héél enthousiast en gemotiveerd te beginnen aan Bar Chapel!

Een zomerbar op poten zetten in je eentje, is niet niks. Liep het al eens mis?

Al bij al is de aankleding van Bar Chapel vlotjes gegaan. De oude kloostersite straalt al zelf met al haar oude elementen en daar heb ik dan mijn eigen stijl aan toegevoegd: ‘een roze boho-look’. Maar de nutsvoorzieningen in een oud gebouw als dit zijn natuurlijk niet ideaal. Hieraan zijn we nog steeds aan het werken, een week voor de opening.

Daarnaast vind ik het heel moeilijk – maar ook weer heel erg leuk hoor – dat álle verantwoordelijkheid bij mij ligt. Niet enkel de zomerbar uit de grond stampen, maar ook de verhuur van alle lokalen rondom voor vzw Lant, een muziekgroep, co-working, … Alles komt op mijn schouders terecht.

Ik ben iemand die héél graag werkt en ook zelf achter de bar wil staan onder het volk. Maar een horeca-expert drukte me net nog op het hart dat ik écht de manager moet zijn van mijn zaak! Ik moet het personeel sturen, de boekhouding doen, instaan voor de verhuur van alle lokalen, … Er voor zorgen dat alles heel vlotjes verloopt, en mezelf dus niet te veel vastzetten achter de toog. Dit wordt gegarandeerd nog een serieuze uitdaging. Maar eerst die opening!

Waar kijk je zelf het meest naar uit?

Oh, naar het moment waarop ik voel dat Bar Chapel een meerwaarde kan betekenen voor onze buurt en voor Borgerhout! Naar het moment waarop ik met de mensen die hier zitten kan praten, lachend door de zaal kan wandelen, de kindjes uit de buurt hier in het zand zie spelen, een lekker gerechtje van onze gastkoks kan proeven, … En ook naar alle nieuwe en hechte vriendschappen, die zonder twijfel zullen ontstaan onder het personeel.

 

 

Bar Chapel Antwerpen is een nieuwe zomerbar & ontmoetingsplaats.

☀ Locatie: Een oude kapel: Kerkstraat 150, Antwerpen.
Ga best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer.

☀ Periode: Openingsweekend 14-16 juni
Daarna de hele zomerperiode open: van juni tot september 2019.