Robin (27) van STREVER over valkuilen en streefdoelen

Dat streven Robin Cuypers (27) van STREVER niet vreemd is, laat dat duidelijk zijn. De jonge ondernemer verenigde zijn twee grote liefdes marketing en boekhouden en een jaar geleden zag z’n liefdeskind STREVER het levenslicht. Sindsdien timmert hij ijverig aan de weg en hoopt hij binnenkort van zijn passie zijn hoofdberoep te maken. Met zijn adviesbureau neemt Robin de zorgen die ondernemers hebben over prijszetting helemaal weg. Dit doet hij met alle plezier én met op maat gemaakte workshops en consultaties. Wij vroegen hem de kleren van het lijf over zijn parcours, de valkuilen en zijn streefdoelen (pun intended). Je leest het hier!

Kan je wat meer vertellen over STREVER? 

Ik startte met STREVER omdat ik merkte dat prijszetting nog steeds een groot pijnpunt is voor veel ondernemers. STREVER helpt hardwerkende ondernemers zekerheid te geven over hun prijzen, zodat ze enerzijds geen geld op tafel laten liggen en anderzijds eindelijk kunnen vragen wat ze waard zijn. Er wordt te veel geraden naar wat de klant zou willen betalen, te veel gekopieerd wat de concurrenten doen en te veel vertrouwd op methoden die al jarenlang worden gebruikt. Daarnaast zorgt een ondoordachte prijszetting ervoor dat potentiële klanten niet kopen.

Om starters, freelancers en KMO’s verder te helpen ontwikkel ik prijs- en productstrategieën. Een uitgebreide analyse van de doelgroep, de concurrentie en de markt vormt de basis voor een doordachte strategie die zorgt voor meer verkoop, meer omzet per klant en een zelfzeker gevoel over de gehanteerde prijzen.

Goede marketing mag natuurlijk niet ontbreken in het verhaal. Een duidelijke communicatiecampagne is onmisbaar om de waarde van het product over te brengen bij de juiste doelgroep. Prijs alleen kan daar niet voor zorgen.

Aan welke organisaties heb je veel gehad bij de opstart van je onderneming?

Ik heb veel gehad aan het ondernemerschapsproject “Broeikas” van Jeugdhuis De Vonk. Onder begeleiding van mijn coach Niele werd mijn vage idee steeds concreter tot ik er mee aan de slag kon. Voor de eerste ondernemende stappen kon ik terecht bij HAVEN, een coöperatie voor jongeren die willen ondernemen. Zij lieten me op een veilige manier écht experimenteren. Ze ontlastte me van heel wat administratieve zorgen en zorgden ervoor dat ik een antwoord kreeg op elke vraag die ik had rond mijn zaak.

Naar wie kijk je op? 

Mijn grote voorbeeld is een bedrijf genaamd ‘PUUR Ondernemen’. Zij helpen KMO’s over heel Vlaanderen door hen de juiste skills te leren rond marketing, verkoop, communicatie, leiderschap en veel meer. Enerzijds bieden ze enorm waardevolle opleidingen aan, maar anderzijds blijven ze heel erg gefocust op hoe zij de deelnemers persoonlijk kunnen verder helpen. Daar kijk ik echt naar op!

Wat zijn de grootste uitdagingen waar je nog tegenaan loopt?

Mijn grootste uitdaging is om van bijberoep naar hoofdberoep te gaan. Ik begon STREVER naast een voltijdse job als werknemer. Momenteel ben ik al overgeschakeld naar een deeltijdse job. De volgende (en laatste) stap in deze uitdaging komt steeds dichterbij! STREVER als hoofdberoep is perfect haalbaar. Nu is het aan mij om dit waar te maken.

Daarnaast is een andere grote uitdaging om een focus binnen het ondernemerschap te kiezen en die te behouden. STREVER helpt ondernemers met prijszetting. De verschillende manieren waarop ik dat kan doen, zijn eindeloos. Keuzes maken is moeilijk, maar de grootste valkuil is om geen keuze te maken.

Welke tips zou je geven aan beginnende ondernemers?

Denken is goed, maar doen is beter. Het ondernemerschap gaat nooit helemaal uitdraaien zoals je in gedachten hebt. Dus, het lijkt me beter om snel te handelen en om te gaan met uitdagingen wanneer die zich voordoen. Doe en leer snel. Snelheid is volgens mij één van de meest onderschatte aspecten binnen ondernemerschap. Twijfel niet te lang over beslissingen. Maak die keuze en leer snel uit de resultaten om beter verder te gaan dan voorheen.

Jij bepaalt jouw succes. Of het nu een financieel doel is, rondkomen met jouw passie of een impact nalaten op de mensen in jouw doelgroep,… Jij kiest wat succes voor je betekent. Leer jezelf en jouw geluk op de eerste plaats te zetten. Er gaan heel veel mensen heel veel verschillende meningen vormen over jou en wat jij doet met jouw onderneming. Uiteindelijk draait het om jouw geluk. Je hoeft je niet aan te passen.

 


Zit je zelf ook met goesting om te ondernemen maar kan je nog wat wat ondersteuning gebruiken? Schrijf je dan nu in voor BAAS xs | GEEL, een gratis week rond jongeren en ondernemerschap in samenwerking met Stad Geel, Thomas More, Jeugdhuis De Vonk en Startup 2240 en met steun van Provincie Antwerpen

 

Nog meer weten over STREVER?  

Over de founder: Bekijk hier waarom Robin koos voor de naam STREVER.

World wide web: Facebook & website

 

Fotocredits: Seppe Kuppens  van Seppe Kuppens Media