Loes (26) over haar vzw Poolster Producties

Werp één blik in Loes haar agenda en je vraagt je af hoe ze het allemaal gedaan krijgt. Ze heeft evenveel uren in haar dagen als u en ik, maar krijgt een pak meer gedaan. Dan ik. Ik zal niet zo vrij zijn om voor u te spreken. Haar centjes verdient Loes als freelance copywriter en het schrijven van scenario’s en daarnaast timmert ze met BAAS aan de weg voor Poolster Producties, een vzw die musicalpaketten aanbiedt aan basisscholen. 

Poolster Producties, vertel? 

Met Poolster Producties maken we musicals en kindermuziekboeken met maatschappelijke thema’s, bedoeld voor basisscholen. Wij bieden een creatieve uitlaatklep voor leerlingen, zonder dat het de werkdruk van leerkrachten verhoogt: we voorzien het script, de muziek en het decor. Ons doel is om theater, dans en muziek naar jonge kinderen te brengen. Zonder dat wij daarbij op de planken staan, dat doen de leerlingen helemaal zelf! Wij geloven immers dat zo’n creatieve uitlaatklep ontzettend belangrijk is voor kinderen. Bovendien brengt het leerlingen, klassen en leerkrachten dichter bij elkaar. Iedereen werkt samen aan een mooi eindresultaat!

Daarnaast vinden we het ook belangrijk om de leerlingen iets bij te brengen. We proberen dan ook in onze producties een boodschap te steken die écht telt. De repetities kunnen dan ook een leermoment zijn. Twee vliegen, één klap!

Vanwaar het idee? 

Dat is er gekomen tijdens onze opleidingen. En in 2017 heb ik dan Poolster Producties opgericht, met twee goede vriendinnen. We waren en zijn alledrie actief in andere creatieve sectoren en vullen elkaar dus perfect aan. Ik heb een diploma ‘scenario schrijven’ op zak, Marijke één in Illustratie en Anne studeerde af als muziekproducer. Bij Poolster Producties kunnen we dus alledrie ons creatief ei kwijt.

Een onderneming op poten zetten, dat is niet min. Dat gaat met vallen en opstaan? 

Inderdaad, we lopen al eens tegen obstakels aan. Omdat we Poolster Producties erbij nemen bovenop ons ander werk, hebben we soms wat gebrek aan tijd om alles exact zo uit te voeren als we voor ogen hebben. Vooral op marketing bijten we onze tanden al eens stuk. Het zo weten te organiseren dat we de juiste doelgroep bereiken, dat is nog een grote uitdaging. Deze week schreven we onze eerste vacature uit, we zijn op zoek naar een stagiaire PR & Communicatie. Dus als iemand zich geroepen voelt, laat dan vooral van je horen. We grootse plannen en kijken er enorm naar uit om die met een nieuw teamlid uit te voeren! 

Al bij al hebben we niet te klagen, onze eerste musical “De Toekomstdroom” met bijbehorend boek én CD werd al op een aantal scholen gespeeld en warm onthaald door leerlingen en leerkrachten. Momenteel zijn we volop bezig aan het maken van de tweede. Dat ie “Zonnewacht en Maneraad” zal heten, kan ik alvast verklappen. Op de rest is het nog even wachten. 

Jullie zijn ook ambassadeurs van BAASxs Mechelen. Van waar de keuze om in Mechelen te ondermen? 

Onze vzw uit de grond stampen en uitbouwen in Mechelen, was voor ons best vanzelfsprekend. Het is een fijne stad, die ons alledrie nauw aan het hart ligt. We gingen er naar school, hebben er heel wat vrienden zitten, werden er verliefd en komen er sinds kort ook thuis. Maar niet alleen dat. Onze doelgroep is heel groot in Mechelen: er zijn heel veel gemengde basisscholen. What’s not to like? 

 


Zit je zelf ook met goesting om te ondernemen maar kan je nog wat wat ondersteuning gebruiken? Schrijf je dan nu in voor BAAS xs | MECHELEN, een gratis week rond jongeren en ondernemerschap in samenwerking met Stad Mechelen, Thomas More en Manestarters met steun van Provincie Antwerpen.

Meer weten over Poolster Producties? 

Bekijk hier de aftermovie van hun eerste musical!

Wereld wijde web: Facebook & website

 

Fotocredits: by nouchka