Nouchka over haar eigen zaak by nouchka

Ben je van Mechelen, dan is de kans groot dat je de naam Nouchka al eens hebt horen waaien. Of je stond al eens voor haar lens, dat kan ook. Een jaar geleden besloot de Mechelse fotografe haar twee passies, marketing en fotografie, te verenigen in één bijberoep. Dat ging haar goed af en dus zette ze een aantal maanden geleden de dappere stap en werd ze zelfstandige in hoofdberoep. Dat ze er nog geen geen seconde spijt van heeft gehad, vertelt ze ons. En dat ze goed bezig is, voegen wij daar graag aan toe!

 

Kan je iets meer vertellen over by nouchka?  

Vorig jaar, in oktober 2018, is de bal eigenlijk aan het rollen gegaan. Ik zette toen de allereerste stap en werd zelfstandige in bijberoep. Op dat moment wist ik nog niet exact wat ik daarmee wou gaan doen. Maar het stond wel rotsvast dat mijn twee grote passies, marketing en fotografie, niet konden ontbreken. 

Na een paar maanden zoeken en puzzelen, zette ik op de eerste dag van 2019 dan die tweede grote stap. Ik maakte een bedrijfsaccount aan op Instagram en ‘by nouchka’ zag het levenslicht. Drie maanden later en de derde grote stap diende zich aan: zelfstandige in hoofdberoep! Een zotte beslissing, maar de beste beslissing die ik toen kon nemen. 

Ondernemen doe je niet alleen, daar ben ik van overtuigd. Vandaar dat ik graag mijn steentje bijdraag. Ondertussen is by nouchka gegroeid en help ik vrouwelijke ondernemers met zichzelf online zichtbaar te maken en neer te zetten als een authentiek merk door middel van personal branding

 

Waarvoor kunnen mensen dan concreet bij jou terecht? 

Ik bied verschillende diensten aan. Wil je foto’s van jezelf, je onderneming of je product? I’m your girl. Ook geef ik workshops, in real life én online, waar ik mijn kennis rond fotografie, personal branding en social media & marketing maar al te graag met iedereen deel. Zo komen vrouwelijke ondernemers te weten hoe ze zélf hun online zichtbaarheid kunnen vergroten. 

Om de twee maanden organiseer ik dan weer een heuse netwerkbrunch ‘The Breakfast Club’, waar vrouwelijke ondernemers de kans krijgen om elkaar te ontmoeten. Dit op een laagdrempelige manier en in een natuurlijke omgeving. 

 

Aan welke organisatie heb je veel gehad bij de opstart van je onderneming? 

Goh, ik kan niet meteen op een specifieke organisatie komen. Er zijn eerder een aantal personen waar ik veel aan gehad heb. Mijn mama bijvoorbeeld, die zelf ook zelfstandige is en mij heel veel geholpen heeft met het vormgeven van mijn zaak. Ook aan mijn boekhouder Dylan Vereerstraeten heb ik veel gehad. Verder heb ik massa’s opgestoken van de online cursussen van Nederlandse onderneemster Celine Charlotte. Haar zie ik ook echt als een voorbeeld. Ze liet me zien dat je als introvert en hoogsensitief persoon op je eigen manier kan ondernemen. 

 

Welke tips zou je geven aan beginnende ondernemers?

No one is you and that is your super power. Geloof in jezelf en in jouw idee & omring je door mensen die je positieve energie geven!

 


Zit je zelf ook met goesting om te ondernemen maar kan je nog wat wat ondersteuning gebruiken? Schrijf je dan nu in voor BAAS xs | MECHELEN, een gratis week rond jongeren en ondernemerschap in samenwerking met Stad Mechelen, Thomas More en Manestarters met steun van Provincie Antwerpen.

Meer weten over by nouchka? 

Social Media: Facebook & Instagram

Wereld wijde web: website

 

Picture credit: by nouchka