Lennard (23) van Coffice over koffie drinken én ondernemen in Mechelen. 

Op ondernemen staat geen leeftijd, kijk maar naar Lennerd. De piepjonge voetballer gooide dit jaar de deuren van zijn eigen zaak open in Mechelen. Coffice is de combinatie van een koffiebar waar je lekker kan ontbijten en lunchen én een ondernemerscentrum. Lennard en zijn zus Nena willen hiermee Mechelse ondernemers een duwtje in de rug geven. De perfecte werkplek én de nodige cafeïne, wat heeft een mens nog meer nodig? 

Coffice, leg uit? 

Coffice is een plek waar werk en ontspanning samenkomen. Aan de ene kant kan je er gewoon een koffie komen drinken, komen ontbijten en lunchen of een goed glas wijn komen drinken na een lange werkdag. Maar naast de bar, beschikken we over nog heel wat meer ruimte. Ruimte waar je kan werken. Of je nu een klein bedrijfje hebt, freelancer bent of gewoon graag eens van thuis uit werkt,… Iedereen is welkom. We hebben vaste plekken en flexibele plekken. Er is voor ieder wat wils. En tussendoor kan je dus met korting genieten van al het lekkers dat de bar te bieden heeft. 

Naast de bar en het lekkere eten biedt Coffice dus ook een coworking space, kantoren,  vergaderruimtes en een eventruimte. En dat allemaal in het centrum van Mechelen. Coffice is een nieuwe hotspot, waar je niet alleen werkt maar ook geniet. We wouden graag meegaan in de flow van Mechelen, met een gloednieuw concept. En tot nu toe lukt dat aardig!

Wat vind je zo fijn aan ondernemen in Mechelen? 

Het antwoord op die vraag is heel simpel, ik ben echt Mechelaar in hart en nieren. Ik ben hier opgegroeid en woon er nu nog steeds. Mechelen is niet te groot, niet te klein en ventraal gelegen. Het is hier plezant en gezellig om te wonen. Niets ligt ver van elkaar en toch voel je je in een stad. 

Eerlijk, ik ben enorm fier om Mechelaar te zijn. Het is geweldige stad die de laatste jaren een enorme evolutie heeft doorgaan. Het is echt een stad in bloei: er zijn veel nieuwe initiatieven, ondernemerschap wordt aangemoedigd en startende ondernemers worden ondersteund. Er is in een stad als Mechelen echt nog heel veel ruimte voor ondernemerschap. Als je naar de statistieken van startende bedrijven en ondernemers kijkt, zie je dat die de laatste jaren heel erg gestegen zijn.

Aan welke organisatie heb je echt veel gehad? 

Eén van de eerste organisaties waarmee ik in contact kwam was Mest. Zij hebben mij goed ontvangen en in de juiste richting gestuurd. Ze zijn er voor de Mechelse starters, dus ik ben meteen daar eens gaan horen omdat ik initieel niet goed wist bij wie ik terecht moest met welke vragen. 

Het traject ven Bryo heb ik ook doorlopen. Bryo helpt en steunt startende ondernemers, waardoor je je wat zekerder in je schoenen voelt. Het is een traject met verschillende workshops en sprekers, telkens rond thema’s waar je als starter iets aan hebt. Sales, Linkedin, video-content maken,… Allemaal dingen die je tegenkomt bij het starten van een zaak. Je komt er ook terecht in een community waardoor je nieuwe mensen leert kennen en zo je netwerk kan uitbreiden. 

Wat zijn de grootste uitdagingen waar je nog tegenaan loopt? 

Dat is altijd een topic als je een ondernemer ergens hoort spreken. Ondernemen brengt eigenlijk één grote hoop problemen met zich mee. Het is de manier waarop je die oplost die er toe doet. Grote en minder grote, maar problemen zijn er in een zaak zoals de mijne altijd. Dagelijks. Door ze efficiënt op te lossen, kan je groeien. Doorgaan en karakter tonen! Ondernemerschap is oplossen, oplossen, oplossen en zo groeien.

Heb je nog een tip voor startende ondernemers? 

Laat je omringen door mensen. Ondernemen lijkt iets wat je alleen moet doen, maar dat is het totaal niet. Doe beroep op de mensen die je omringen. Durf hulp vragen en de juiste mensen bij je project te betrekken. Alleen ondernemen is een onmogelijke zaak. 

 


Zit je zelf ook met goesting om te ondernemen maar kan je nog wat wat ondersteuning gebruiken? Schrijf je dan nu in voor BAAS xs | MECHELEN, een gratis week rond jongeren en ondernemerschap in samenwerking met Stad Mechelen, Thomas More en Manestarters met steun van Provincie Antwerpen.

Meer weten over Coffice? 

Wereld wijde web: Website

Social Media:Facebook & Instagram

 

Foto credits: by nouchka