Mariam van KinArmat over women empowerment

De (on)gelijkheid tussen mannen en vrouwen, dàt is het thema dat Mariam graag bespreekbaar wil maken. Hoe ze dit doet? Via de T-shirts en sweaters met inspirerende quotes, die ze met haar kledinglabel KinArmat aan de man (én vrouw) brengt. Haar motto: changing the world with sustainable statement streetwear. De daad bij het woord voerend, verkoopt ze on- en offline duurzame kleren en accessoires voor dames én heren. 

 

Waar is het allemaal begonnen voor jou?  

Na anderhalf jaar aan mijn concept en skills als ondernemer gesleuteld te hebben, kwam ik eind vorig jaar naar buiten met mijn kledinglabel KinArmat. Ik ben aan dit avontuur begonnen als student-ondernemer, wat allesbehalve gemakkelijk was. In het begin moest ik alles zelf uitzoeken én dat proberen te combineren met mijn Masteropleiding in het begin heb ik alles zelf moeten uitzoeken en dat proberen te combineren met mijn Master opleiding Biomedische Wetenschappen. Dat liep niet altijd van een leien dakje, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Nu heb ik diploma Master Biomedische Wetenschappen even aan de kant gezet om aan KinArmat te werken en het boodschap achter KinArmat correct over te brengen. Dat is een hele uitdaging op zich.

 

KinArmat, van waar de naam? 

KinArmat betekent in het Armeens ‘vrouwelijke roots’. Door inspirerende quotes op onze T-shirts en truien te drukken, wil het thema van gelijkheid tussen mannen en vrouwen meer bespreekbaar maken. Als je begint met ondermen, merk je al snel dat er nog veel werk aan de winkel is. Ben je een jonge vrouw, die ook nog eens een migratieachtergrond heeft? Dan wordt je niet serieus genomen. Ik wil jonge meisjes, én zeker met die met migratieroots, tonen dat zij óók hun dromen kunnen waarmaken. 

Ik hoop dat mensen door het dragen van mijn T-shirts, dingen kunnen ‘zeggen’ die ze niet durven uitspreken. Dat mannen en vrouwen gelijk behandelt worden in de ondernemerschapswereld, daar moeten we naartoe. Er is nog altijd een té grote kloof. Ik wil die met mijn steentje mee helpen dichten. Overal blijven dezelfde hardnekkige clichés de ronde doen: vrouwen zouden minder goed zijn in onderhandelen, Tech is toch echt een mannenwereld, een zaak combineren met een familie is compleet onmogelijk en vrouwen met een migratieachtergrond maken geen deel uit van de ondernemingswereld.

Vrouwen gaan perfectionistisch te werk, daarom wachten ze vaak tot hun idee volledig uitgewerkt is voor ze durven springen terwijl mannen er meteen voor gaan. Het is de bedoeling om vrouwen meer zichtbaarheid te geven, zodat ze hun dromen en ideeën durven voorstellen zonder er lang over te twijfelen. 

 

Waarover zou je graag nog willen bijleren? 

Momenteel heb ik een boekhouder, maar ik vind het wel wat lastig dat ik zelf niet helemaal mee ben. Ik zou graag zélf op de hoogte zijn van hoe alles verloopt en ik heb het gevoel dat ik er nog te weinig van af weet. Ook op vlak van PR en marketing zou ik mezelf nog willen bijscholen.

 

Heb je een tip voor andere jonge ondernemers? 

Niet te veel twijfelen en niet wachten tot je er 100% klaar voor bent, want dat ben je nooit! 

 


Zit je zelf ook met goesting om te ondernemen maar kan je nog wat wat ondersteuning gebruiken? Schrijf je dan nu in voor BAAS xs | MECHELEN, een gratis week rond jongeren en ondernemerschap in samenwerking met Stad Mechelen, Thomas More en Manestarters met steun van Provincie Antwerpen.

Meer weten over KinArmat? 

Social Media: Facebook & Instagram

Wereld wijde web: Website

 

Foto credits: by nouchka