Charlotte creëert verbinding in de buurt met TAK

Mid 2019 werd vzw TAK geboren. Het zaadje van dit idee was echter al veel eerder ontsproten in het hoofd van Charlotte Wouters. Tijdens een drukke periode op persoonlijk vlak (verhuizing, verbouwing, zorg voor een pasgeboren baby, …) merkte Charlotte hoe moeilijk het kan zijn om tijd en ruimte te vinden voor sociale contacten. Zelfs tijdens die contacten ondervond ze dat het niet eenvoudig is om er écht van te genieten. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Charlotte begon te dromen van TAK, een Thuis vol Activiteiten voor Kinderen.

Met TAK wil Charlotte zorgen voor meer ontmoeting en verbinding in de buurt. Ze merkte zelfs dat ze niet de enige is die daar enthousiast van wordt. Want toegegeven: elkaar leren kennen in een stad is niet altijd gemakkelijk. Herkenbaar? Je kent je buren amper, laat staan diegene die aan het einde van de straat woont. Net daarom is ze beginnen bouwen aan een plek waar ontmoeting en spelen centraal staan. Een plek die fijn is voor zowel ouders als kinderen, waar alles aanwezig is om beide doelgroepen te laten ontspannen.

Deze lang gekoesterde droom is nu werkelijkheid geworden in de vorm van een daadwerkelijke vzw. Tijdens haar BAAS-jaar kreeg Charlotte begeleiding bij de praktische opstart, én een – naar eigen zeggen – fijne groep mede-BAAS’ers. Het gaf haar veel energie om heel direct in contact te staan met jongeren die ook bezig zijn aan mooie en succesvolle projecten.

Charlotte is volop bezig met het uitwerken van allerlei samenwerkingen (voor bijv. het organiseren van workshops, lezingen, rommelmarkten, …). Het komende jaar hoopt ze een geschikt pand te bemachtigen en een fijne horeca partner te vinden.

Haar verdere toekomstplannen? De vzw mag groeien, maar wel met een lokale focus. TAK mag een begrip worden in Antwerpen! Heb je zelf zin gekregen om mee te werken aan TAK, de activiteiten en het creëren van een vaste fijne ontmoetingsplek? Charlotte hoort graag van andere ondernemende zielen om samen te kijken wat mogelijk is!

www.takvzw.org