Maïté en Julia scheppen helderheid in een troebele wereld

Maïté en Julia zijn het brein achter Troebel, een nieuw filosofisch platform dat helderheid probeert te scheppen in een troebele wereld. Ze zijn ervan overtuigd dat filosofie meer is dan een academische discipline en net daarom willen ze laten zien dat iedereen kan filosoferen. Dit doen ze door het organiseren van inclusieve en toegankelijke filosofische activiteiten over actuele thema’s. Denk hierbij aan een workshop over online dating, een podcast over identiteit of een 5-daags Klimaatfestival!

Als je hoort wat Troebel allemaal doet, zou je niet geloven dat ze pas een jaar bezig zijn. Maïté en Julia begonnen aan het BAAS-traject met een pril idee rondom filosofie. Dat is op één jaar tijd uitgegroeid tot een VZW. Inmiddel hebben ze al een workshopreeks ontworpen en gegeven. Daarnaast hebben ze via de Burgerbegroting financiële middelen gekregen om een 5-daags Klimaatfestival te organiseren.

De voorbereidingen voor Klimaatfestival Antwerpen zijn inmiddels in volle gang. Gedurende de maand oktober 2020 zal er zowel in Het Bos als op de digitale platformen van Troebel een uniek en prikkelend programma worden aangeboden. Het festival werpt een cultureel-filosofische blik op klimaatverandering en belicht hiermee diverse aspecten van de klimaatproblematiek.

De droom voor Troebel? “We zouden ons graag voltijds bezighouden met het organiseren van filosofische activiteiten en op die manier met mensen in dialoog gaan over actuele en prikkelende thema’s. Een ding is zeker, we mogen de evenementen en activiteiten van Troebel zeker in de gaten houden!”

Instagram

Website

Email