Ning droomt van inclusive kinderboeken

Ning heeft een duidelijke missie, ze wil haar steentje bijdragen om diversiteit de normaalste zaak van de wereld te maken. ‘’Het is mijn droom om met Lila een kinderboek te ontwikkelen waarbij inclusiviteit centraal staat. Het huidige aanbod aan kinderboeken in Vlaanderen weerspiegelt de diverse wereld van vandaag niet. Gelukkig komt daar al steeds meer verandering in.‘’ 

Het is volgens Ning belangrijk dat verhalen over diversiteit niet als een speciaal onderwerp of thema wordt gezien, maar juist als iets heel vanzelfsprekends. Door verhalen te maken voor jonge kinderen, wil zij deze onderwerpen in ieders woonkamer thuis brengen. 

Een jaar geleden startte Ning bij BAAS tijdens de ‘geen-idee’ sessies met een vaag idee. BAAS heeft haar een boost gegeven om die ideeën te vertalen naar concrete stappen. Afgelopen jaar organiseerde ze de Lila Ever After kinderhoek in Kavka, en plek waar kinderen samen kunnen ontdekken, tekenen, lezen en hun eigen verhalen creëren. ‘’Het is nog een work in progress en ik zette afgelopen jaar kleine, eerste stapjes. Ik ga op zoek naar mogelijkheden en mensen die mij kunnen helpen. Zo evolueert het idee steeds verder in mijn hoofd en komt er stilaan ook meer op papier.’’

Het komende jaar wil Ning met Lila meer naar buiten komen, door contact te leggen met haar doelgroep en aan de slag te gaan met testversies. Ze hoopt ook een community op te bouwen, waarmee ze kan brainstormen en testen, om Lila kwalitatiever te laten groeien.

Instagram