Klaar voor een nieuwe uitdaging? Ga met BAAS naar het buitenland

Ben je van plan om je eigen bedrijf te starten of heb je dat nog niet zo lang geleden gedaan? Wil je waardevolle lessen leren van een ervaren ondernemer in het buitenland? Dan is Erasmus voor jonge ondernemers iets voor jou!

Erasmus voor jonge ondernemers is een grensoverschrijdend uitwisselingsprogramma dat startende en meer ervaren ondernemers verbindt. Als nieuwe of aspirant-ondernemer krijg je de kans om te leren van een ervaren ondernemer die in een van de deelnemende landen een klein bedrijf runt.

De uitwisseling vindt plaats tijdens een verblijf van enkele maanden bij de ervaren ondernemer, wat je als nieuwe ondernemer helpt om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een kleine onderneming te runnen.


Waar staat Erasmus voor jonge ondernemers voor?

Het programma wil internationalisering en groei van kmo’s stimuleren en beginnende ondernemers beter wapenen door hen concrete ervaring te laten opdoen.

Het leert je hoe het voelt om een ondernemer te zijn terwijl je je netwerk uitbreidt en je je eigen ondernemersvaardigheden test. Bovendien verken je een nieuw land en een nieuwe markt, en kan je internationaal contacten leggen met de financiële steun van Europa.


Wat zijn de voorwaarden om als (aspirant-)starter deel te nemen aan het programma?

Het programma staat open voor alle sectoren, maar je moet wel aan enkele voorwaarden voldoen:

– Je bent van plan je eigen activiteit op te starten op basis van een uitvoerbaar business- en financieel plan gespreid over twee jaar.

– Je hebt je onderneming minder dan drie jaar geleden opgestart.

– Je wil mee bijdragen aan de ontwikkeling van de activiteiten van de onthalende ondernemers en bent vastbesloten je vaardigheden en knowhow ter beschikking te stellen.

– Je bent bereid de financiering van het programma aan te vullen om de kosten voor je verblijf in het buitenland te dekken.

– Je bent tussen de 18 en 30 jaar oud.


Hoe stel je je kandidaat?

Helemaal verkocht en klaar om je koffers te pakken? Dan hebben we van jou nog de volgende zaken nodig:

– Een paar persoonlijke gegevens (laat ze achter in dit formulier)

– Je cv

– Je motivatie

– Je business- of ondernemingsplan

– Je financieel plan

Bekijk zeker ook onze tips voor het opstellen van die documenten.


Procedure

Als je in aanmerking komt voor Erasmus voor jonge ondernemers, zal je na ontvangst van jouw documenten uitgenodigd worden om te komen pitchen. Op basis van die pitch worden de ondernemers geselecteerd voor het programma.


Meer weten over Erasmus voor jonge ondernemers? Contacteer dan zeker Tanya, je contactpersoon bij Kavka, via tanya@kavka.be.

Succes!