KOOP LOKAAL, STEUN ONZE BAAS’ERS

De decembermaand is aangebroken en de feestdagen komen eraan. Dit jaar zullen we ons echter een beetje moeten aanpassen en de feestdagen opnieuw uitvinden. Wat we gelukkig wel kunnen blijven doen, is het kopen van cadeautjes!

Door dit jaar jouw cadeau’s lokaal te kopen, steun je kleine ondernemers. Ook voor hen was het afgelopen jaar namelijk niet gemakkelijk. Verwen jezelf en steun hen, dat is een mooi win win scenario!

We hebben een lijstje samengesteld met mooie producten en fijne diensten die onze BAAS’ers aanbieden. Neem een kijkje en laat je inspireren!

EL CIDER

Cid importeert en distribueert natuurlijke cider en poiré. Hij timmert volop aan de weg met zijn smaakvolle onderneming, El Cider. Hij focust daarbij op kleine producenten die hoge kwaliteit leveren. 

Mocht je nog opzoek zijn naar een frisse versnapering voor de feestdagen, bekijk dan zeker zijn assortiment of vraag Cid om persoonlijk advies! 

www.elcider.be

GOEGEBAKKEN

Nina bakt de mooiste taarten om je vingers bij af te likken. Gedreven door nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken en combinaties trekt Nina haar keuken in. Ze maakt met plezier jouw feest nog mooier en smakelijker! 

Neem contact op over de mogelijkheden: www.goegebakken.be

MR. FRISKO

Hanne & Vincent zijn het duo achter Mr. Frisko, een online webshop voor prachtige vintage meubelen. Waan je in een wonderlijke wereld van meubelen, verlichting en accessoires en laat je verleiden! 

www.mrfrisko.com

ATELIER JULIE VAN DE MEUTTER

Julie is textiel ontwerper en maakt met haar antieke weefgetouw prachtige stoffen. Deze verwerkt zij tot tasjes, kussens en dekentjes. Het ideale geschenk voor jezelf, of iemand anders, om deze winter lekker warm te blijven. 

www.shop.julievandenmeutter.com

KLEIR

Mathias en Nick zijn liefhebbers van het Antwerpse dialect en hebben deze passie vertaald naar een kledinglijn, KLEIR. Ze bieden toffe kledij aan met de zotste Antwerpse uitspraken.

Vier mee het Antwerps dialect en draag KLEIR. Als cadeau of gewoon voor jezelf, voor jong en oud. Recht uit Antwerpen. Met trots voor het dialect.

www.kleirantwerp.be

BAR CHAPEL

Sanne, eigenaresse van zomerbar Bar Chapel, zit in de wintermaanden niet stil! Ze verkoopt kleurrijke droogboeketten en handgemaakte kaartjes om de sfeer van Bar Chapel tot in je eigen huis te brengen.

Bekijk het volledige aanbod op de facebook– of instagram pagina van Bar Chapel! Je kunt je bestelling afhalen bij Bar Chapel op een van de volgende momenten: 4-5 of 11-12 december tussen 14.00-18.00.

www.barchapel.be

STATIE TWEE

Laura en Jamilla maken tassen en accessoires van ‘vergeten’ stukken leer onder de noemer Statie Twee. In de Statiestraat hebben ze hun eigen winkel, waar ze ook het werk van andere Belgische designers verkopen. 

Statiestraat 124, 2600 Antwerpen

www.statietwee.be

YOGA STATION

Kristel van Yoga Station biedt jou de mogelijkheid om rust te vinden in deze onrustige tijden. Naast de yogalessen die je bij haar kunt volgen, biedt haar website ook een uitgebreid assortiment aan fijne yogakledij en mooie yogamatjes. Het ideale cadeau om gezond het nieuwe jaar in te gaan!

www.yogastation.be/shop

HANDGEBONDEN FOTOBOEKEN

Lis maakt persoonlijke handgewonden fotoboeken. Wil je jouw foto’s verwerken tot zo’n mooi boek, of wil je dit cadeau geven? Contacteer Lis over de mogelijkheden of vraag naar een cadeaubon. Samen met haar bespreek je het karakter van het boek, waarna zij het boek handmatig zal samenstellen.

www.lisantognini.be/fotoboeken

REDOPAPERS

Tille en Linde van Redopapers willen een einde maken aan verspilling. In drukkerijen en copyshops worden mooie vellen papier en grafische misprints vaak zomaar weggegooid. Dat is zonde. Daarom verwerken zij deze papierresten tot mooie weekplanners, handige to do lijsten en originele blocnotes.

Speciaal opgelet voor alle papierliefhebbers in Antwerpen: gedurende de maand december kun je op een aantal momenten je Kerstbestelling ophalen in het atelier van Redopapers in Deurne en betaal geen verzendkosten. Bovendien krijg je ook een gratis set inpakpapier mee naar huis! 

Bekijk het volledige assortiment op: www.redopapers.com

POOLSTER PRODUCTIES

Zonnewacht & Maneraad is een volledig geïllustreerd kindermuziekboek over vooroordelen en de zoektocht naar een thuis. De drie vriendinnen Loes, Anne en Marijke bundelden hun krachten als schrijfster, muziekproducer en illustratrice en maakte dit prachtige boek. 

Nu het even moeilijk is om naar buiten te gaan, kan je musicals naar je huiskamer brengen. Met de boekversie van musical ‘Zonnewacht & Maneraad’ kunnen kinderen zingen, dansen, lezen én iets bijleren over vooroordelen.

www.poolsterproducties.be/winkel

BOEK | GROETJES UIT VLAANDEREN

Mohamed is een Antwerpenaar met Marokkaanse grootouders. Hij werkt als online redacteur en schrijft regelmatig columns voor De Morgen. Hij heeft een grote interesse voor nieuws en actualiteit. Mohamed becommentarieert de actualiteit direct en scherp, maar altijd in humor verpakt. In Groetjes uit Vlaanderen stelt Mohamed zich de vraag wie en wat de Vlamingen zijn. 

BOEK | DE BANANENGENERATIE

Pete schrijft als journalist over het Chinese Nederlanderschap. Hij staat midden in de Nederlandse samenleving, maar toch wordt hij als Chinese Nederlander ongewild herinnerd aan zijn anders-zijn.

In dit boek gaat Pete in gesprek met ‘mede-bananen’ en praat met hen over generatieclashes, daten, discriminatie en eenzaamheid. De Bananengeneratie is een liefdevolle en verhelderende inkijk in het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu.

BOEK | INTO INTERIEUR

Clo Clo is de hedendaagse deco-, design- en interieurblog van Anne-Catherine. Op dit online platform vind je eenvoudige, toegankelijke en leuke ideeën gecombineerd met een moderne look en boordevol persoonlijkheid. Inmiddels heeft ze al twee boeken uitgebracht: Insta Interieur en Into Interieur.

www.cloclo.be