5 JAAR BAAS

BAAS blaast 5 kaarsjes uit en dat moet gevierd worden!

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE

 

 

Op zaterdag 14 september kapen we Kavka en vullen we het met alles wat BAAS is. Denk aan interessante sprekers, een BAAS-winkel, workshops, toolboxes,…

Een evenement voor en door jonge ondernemers. En voor iedereen die graag met ons meeviert. Want 5 jaar worden, dat doe je niet iedere dag!

 

keynotes / BAAS-winkel / workshops / panelgesprek / throwback 5 JAAR BAAS / toolboxes / muziek / expo / netwerken / drinks / BAAS’ers aan het woord / zomerbar

 

Praktisch

Zaterdag 14 september
11u00 – 23u00
Kavka, Oudaan 14, 2000 Antwerpen

>> Ik wil me direct inschrijven!

 


 

Het programma zit barstensvol interessante workshops en sprekers. Heb je nog geen idee, of ben je al van start? Er is voor elk wat wils!

 

PLENAIR PROGRAMMA  | 17u00 – 19u00

Het plenair gedeelte vindt plaats in onze zalige zomerbar 🌴!
We geven een kort inkijkje in de geschiedenis van BAAS, laten enkele BAAS’ers aan het woord én sluiten af met 4 knallers van keynotes! Mis het niet!

Welkom door Schepen Claude Marinower
>> BAAS-panel met Sanne van Riel van Bar Chapel, Charlie Dewulf van MACKY, Carolien Potter & Sven Stas van PRSPCTF en Jérémy Gretic.

>> Keynote Spreker n°1: Bert Pieters over DIFT en de Invasie.
>> Keynote Spreker n°2: Willem Lehaen & Shannen Smets over Kunstgezind
>> Keynote Spreker n°3: Sander de Roeck over Soulmade
>> Keynote Spreker n°4: Lizzie Goedemé over Tram 3

 


WORKSHOPS & TOOLBOXES | 11u00 – 16u30 

Eerder op de dag kun je je skills bijschaven met een hele reeks workshops & toolboxes!

 

WORKSHOPS: GEEN-IDEE 

11u00 – 12u00 |  FERTIELE GROND – op zoek naar je passies & competenties

Onder het motto: zelfkennis is het begin van alle rijkheid, ga je in deze workshop samen met Voka op zoek naar je passies en competenties. Welke ervaring heb je? Waar wil je binnen vijf jaar staan? En wat wil je zéker niet doen? Wat is je concurrentieel voordeel? Door jezelf in kaart te brengen leer je ook je fertiele grond kennen. Dat is jouw basis van waaruit je start-up of product kan groeien.

12u30 – 13u30 | INTRAPRENEURSHIP – ondernemen binnen een bedrijf

Ondernemen, daarvoor hoef je de dag van vandaag heus niet je eigen bedrijf voor uit de grond te stampen. Ondernemen, dat kan ook gewoon op je werkplek! Van ons moet je het niet aannemen, maar laat je een uur lang inspireren door Marjolein Huygels en vuur al je vragen op haar af.

>> Inschrijven

 

 

WORKSHOPS: PRIL IDEE

14u00 – 15u00 | VZWAT? – alle ins en outs over vzw’s

Een vzw oprichten is allemaal goed en wel, maar er komen heel wat vragen bij kijken. Mag ik mezelf uitbetalen? Wat met winst maken en belastingen? Hoe zit het ook alweer met die Raad van Bestuur en die Algemene vergadering? En wat moet je doen als iemand het helemaal heeft gehad en weg wil uit je vzw? Op al jouw vragen weten ze bij Microstart gelukkig een pasklaar antwoord.

15u30 – 16u30 | FINANCIEEL PLAN

It’s all about the money, money. Hoeveel geld heb ik nodig en wat zou ik kunnen verdienen? En moet ik duizend spreadsheats maken of kan dit ook gewoon op een A4? Met een knaller van een financieel plan vermijd je niet alleen pittige verrassingen, maar overtuig je ook potentiële partners of investeerders. Je leert het hier!

>> Inschrijven

 

WORKSHOPS: PRE-STARTER

11u00 – 12u30 | MARKTONDERZOEK

De puzzel lijkt te kloppen, maar krijg je hem ook verkocht? In deze workshop dompelen de heren van Buffl je met alle plezier onder in de wondere wereld van het Marktonderzoek. Wie is je klant? Waar zit hij/zij en hoe consumeert ie? Vraag ik te veel of te weinig? En zit er überhaupt iemand op je product te wachten? Fingers crossed!

13u00 – 14u00 | DUURZAAM ONDERNEMEN

Duurzaam ondernemen. Fijn voor je portemonnee én voor moeder aarde! Maar hoe kan je bewust ondernemen, met mens & maatschappij in het achterhoofd? En kan je wel écht door en door duurzaam ondernemen? Lien Uten van Fair and Square deelt haar ervaringen en gaat graag met je in gesprek. 

14u30 – 16u00 | PRIJSZETTING

Voor je product of dienst de (digitale) deur uit kan vliegen, moet je uiteraard beslissen welke prijs je erop plakt. Vraag je te weinig, dan kom je niet uit de kosten. Vraag je te veel, dan houden je potentiële klanten hun portemonnee stevig dicht geklemd of stel je hen teleur. Bert Pieters (DIFT) ontwikkelde een slim model waarmee je transparant je uurprijs kan berekenen en een businessmodel opbouwen en komt dit voor jou uit de doeken doen.

>> Inschrijven

 

WORKSHOPS: STARTER

11u00 – 13u00 | FACEBOOK ADVERTISING

Vriend van BAAS, Vincent Buyssens, komt doen waar hij o zo goed in is. Van Facebook Ads weet hij werkelijk alles en die kennis deelt hij voor de gelegenheid graag met jou. Voorzie een klein budget en je laptop, want tijdens deze workshop zet je de theorie ook meteen om in de praktijk. Succes verzekerd!

13u30 – 14u30 | BOEKHOUDEN – the basics

Boekhouden, een begrip waar menig ondernemer spontaan van begint te zweten. Maar geen paniek: Stijn van SBB to the rescue! Stel hem àl de vragen die je stiekem niet aan je boekhouder durft vragen en kom te weten hoe je zelf je cijfers kan interpreteren.

15u00 – 16u30 | PR DIY

Altijd al willen leren hoe je je PR lekker zelf kan doen? Wolfram Carlier van I Like Media legt het je haarfijn uit. In de workshop PR DIY ontdek je hoe je de perfecte pitch ontwikkelt, goede media-relaties uit de grond stampt en er voor zorgt dat werkelijk iedereen wil berichten over jouw onderneming of product

>> Inschrijven

 

 


 

TOOLBOXES (korte workshops van 20 minuten)

11u00 – 11u30 | MARKETING – the basics

Zonder die steengoede marketing-strategie ben je tegenwoordig ver van huis. Al eens die truien met Antwerpse woorden op in je feed zien passeren? Ja? Nog maar eens het bewijs dat de mannen van KLEIR goed zijn in wat ze doen en je heel wat van hen kan leren!

12u00 – 12u20 | SMARTPHONEFOTOGRAFIE

Tegenwoordig loopt iedereen rond met een camera in z’n broekzak. Maar de één kan er al beter mee overweg dan de ander. Wil je alles uit je smartphone halen en je foto’s gewoon zelf trekken? BAAS-alumna Ellen Derudder is all yours!

12u40 – 13u00 | STARTUP ZKT. INVESTEERDER

Talk money to me. Je hebt een idee, nu nog de nodige centjes. Waar klop je aan? En hoe overtuig je een investeerder van je idee eens die deur open is?

13u10 – 13u30 | STORYTELLING

Een buzz-word is het zeker maar daarom niet minder belangrijk. Wie goed zaken wil doen, doet liefst ook aan goeie storytelling. Hoe je dat doet? Kom het in deze toolbox te weten aan de hand van een aantal handige tips&tricks!

13u40 – 14u00 | FREELANCING FOR DUMMIES

7 gouden tips voor de beginnende creatieve freelancer. Je leert heel wat door keihard op je bek te gaan. BAAS-alumnus en copywriter Frederik Van den Bril verklapt jou wat hij had willen weten toen hij zelf begon te freelancen. Kom goed voorbereid aan de start met z’n zeven gouden tips, één voor elke dag van de week.

14u10 – 14u30 | NIEUWE RECHTSVORMEN

Zelden ging een wetsvoorstel meer over de tongen dan de nieuwe regeling rond vennootschappen. Zie je door de bomen het bos even niet meer en wil je weten wat dit nu exact voor jou betekent? Hendrik van Osmosis wijst je de weg!

14u40 – 15u00 | MINIMAL VIABLE PRODUCT

Een Minimum Viable Product is de eerste versie van een product of dienst die zo vroeg mogelijk wordt uitgerold naar de klant. Het doel is om daarmee zo snel mogelijk feedback te krijgen vooraleer je die belangrijke vervolgstappen kan nemen. Robin Cuypers van Strever deed het je voor en helpt je, aan de hand van een case-study, op weg.

15u10 – 15u30 | PRAAT MET JE BOEKHOUDER

Durf je alles vragen aan je boekhouder? Of snap je er de helft van de tijd niets (meer) van? In deze toolbox doorbreken we de barrières van het gênante en leer je écht meepraten met je boekhouder.

15u40 – 16u00 | COÖPERATIEF ONDERNEMEN

Katrin van Haven, de incubator voor jonge ondernemers, loodst je door de wereld van het coöperatief ondernemerschap. Wat is het juist? Waarom zou je het doen? En hoe begin je er dan in hemelsnaam aan?

16u10 – 16u30 | NETWERKEN 101

Netwerken. De één doet het in z’n slaap, de ander krijgt bij het idee alleen al klamme handjes. De ex-baas van BAAS en community manager van APBC, Jonathan Stuyven, behoort tot die eerste categorie en komt voor de gelegenheid zijn kennis met je delen. Leer het hier en test het daarna meteen uit op het netwerkmoment!

>> Inschrijven

 


… en dat is nog niet alles!

We zetten deze dag ook de 20 BAAS-projecten in de kijker die geselecteerd zijn om in 2019 het BAAS-traject te doorlopen. Zij organiseren zelf workshops, yogasessies, tastings, … en nog veel meer! Je vindt alle BAAS-activiteiten in het Facebookevent.

 

Ook is er een BAAS pop-up winkel waarin BAAS’ers en BAAS-alumni hun producten te koop aanbieden. Grijp je kans en kom snuisteren!

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE

 

Koerwoud

Koerwoud, de zomerbar van Kavka Oudaan, blijft voor de gelegenheid nog één dag langer open. Kom proeven van hapjes en drankjes van de hand van onze BAAS-talent!

Houd het Facebookevenement in de gaten voor updates!

 

>> Ik wil me inschrijven!

 

Talk about BAAS event

#baas-antwerpen

Ning heeft een duidelijke missie, ze wil haar steentje bijdragen om diversiteit de normaalste zaak van de wereld te maken. ‘’Het is mijn droom om met Lila een kinderboek te…

Lees verder

Wat is er mooier dan je liefde voor muziek delen met anderen? Samuel Allaman – ook wel DJ All-man – runt met zijn project Jammings een community van…

Lees verder

Maïté en Julia zijn het brein achter Troebel, een nieuw filosofisch platform dat helderheid probeert te scheppen in een troebele wereld. Ze zijn ervan overtuigd dat filosofie meer is…

Lees verder

De zomer voor de deur én de horeca die eindelijk terug open kan, beter wordt het niet! We spraken vlak voor de collectieve sluiting van de horeca nog met Sanne Van…

Lees verder

Sigrid houdt van verhalen, emoties en sfeer. En dat alles dan het liefst door de lens van haar fotocamera. Ze geniet ervan om de mooie momenten van anderen te mogen…

Lees verder

Cid van Veerdegem (27) timmert volop aan de weg met zijn smaakvolle onderneming – what’s in a name – El Cider. Toeval lijkt toch echt niet te bestaan, gezien de grote…

Lees verder

Opzoek naar meer informatie?