Anthony, Stefanie & Sam // De virtuele mens

Anthony (23), Stefanie (28) & Sam (25) willen een filosofisch platform oprichten om samen kritisch na te denken over de impact van digitalisering.

Wie of wat zijn wij vandaag de dag nog als mens in tijden van digitalisering? Met deze vraag gaan deze drie filosofen aan de slag.

Sam: “Wij geloven dat we onszelf en onze vrijheid dreigen te verliezen. Denk maar aan cookies accepteren en vingerafdrukken gebruiken om jezelf te identificeren.”

Om een antwoord te bieden op die dreiging willen zij aan jongeren het platform ‘de virtuele mens’ bieden. Laagdrempeligheid, groepsgevoel en emancipatie zijn de kernwaarden.

Anthony: “Om dat platform te realiseren werken we rond drie pijlers. Ten eerste informeren: wat schuilt er precies achter die digitalisering en hoe moeten we die begrijpen? Ten tweede begeleiden: hoe kunnen we nog op een zinvolle manier omgaan met die digitalisering? Ten derde debatteren: welke vragen zijn aan de orde in het politieke, publieke debat?”

Door deel te nemen aan de BAAS-sessies hebben Anthony, Stefanie en Sam zich laten inspireren. Eerst hadden ze geen idee welke stappen er gezet moesten worden om een onderneming te starten. Nu weten zij dat vrij goed en hebben ze een concreet idee en soort van checklist waarmee ze aan de slag kunnen. Ze kunnen verder sleutelen aan de structuur van hun organisatie en krijgen antwoord op hun juridische vragen.

Stefanie: “Met de hulp van BAAS gaan we de komende periode ons business plan verder uitwerken en nadenken over ons doelpubliek. Misschien trekken we dat toch breder dan enkel jongeren. En als ik nog één ding zou mogen zeggen, wil ik graag dit nog meegeven: ‘laten we de stille revolutie niet passeren zonder een luide, krachtige stem. De stem van ons allen, de stem van ons als mens.’” (lacht)