Elias (33) wil ijsjes gemaakt met vloeibare stikstof aanbieden.

Als industrieel ingenieur wil hij graag zijn biomedische achtergrond combineren met voeding. “De meesten denken dan meteen dat ik ze ga vergiftigen, maar eigenlijk is dat gewoon een hele efficiënte koelingstechniek die er bovendien ook nog eens spectaculair uitziet. Het grote voordeel is dat je ter plekke vers ijs kunt maken en unieke creaties en smaken kunt creëren. Het nadeel is dat vloeibare stikstof vrij prijzig is, maar dat ga ik fixen!” 

In eerste instantie wil Elias een foodtruck of een pop-up lanceren waarbij hij met een kleine menukaart speciale smaken kan aanbieden, gecombineerd met een assortiment aan toppings waarmee klanten hun ijsje kunnen pimpen. “Met speciale smaken bedoel ik bijvoorbeeld ijs van crème brûlée mét een krokant gekarameliseerd laagje, piña colada of andere cocktails.” In de uitwerking van zijn idee wil Elias een duidelijke link leggen naar het labo zoals ijsjes aanbieden in een witte labojas met spuitjes warme chocoladesaus bijvoorbeeld. Aan ideeën geen gebrek!

Intussen weet Elias vrij goed wat hij wil doen en wat er nog nodig is om helemaal van start te kunnen gaan. De sessies van BAAS hebben de nodige begeleiding en tools gegeven om uitgebreider met zijn concept bezig te zijn. Dankzij de wekelijkse sessies wist hij heel snel wat mogelijks interessant is en wat niet. “BAAS helpt je dingen ook op een andere manier bekijken. Iedereen heeft een andere insteek, maar kijkt wel vanuit een ondernemend perspectief.”