Ellen Van Dun (29) maakt enerzijds wenskaarten met de linografie techniek en anderzijds kaartjes op maat. Ook creëert ze portretten in aquarel en lijntekeningen van huisjes. 

Na haar kunstopleiding in het middelbaar behaalde Ellen een bachelor in sociaal werk met afstudeerrichting kunst en cultuurbemiddeling.

Ellen: “Ik ging aan de slag in de sociale sector en deed verder weinig met mijn kunst. Dankzij corona zat ik meer thuis en ben ik terug creatief bezig geweest. Ik heb het tekenen en schilderen weer opgepakt. Ik was begonnen met kaartjes en collages te maken om naar vrienden en familie op te sturen. De kerstkaartjes die ik had gemaakt verkocht ik aan mijn netwerk vrienden en familie. Zo is het eigenlijk allemaal begonnen.”

In januari besliste Ellen om iets meer te doen met haar creaties. Ze klopte aan bij BAAS en schreef zich in voor de PRIL-IDEE sessies. Dat gaf haar een duwtje in de rug.
Ellen: “Na die sessies ben ik gestart als zelfstandige in bijberoep. Het was interessant om eens stil te staan bij bepaalde aspecten en een businessplan uit te werken. Ik voel dat ik die push en die inzichten wel nodig had: een kader of iemand dat je begeleiding geeft. 

Ellen is vooral actief op Instagram: @teken.d.ingen. Momenteel is ze ook op zoek naar fysieke plekken, waar ze haar kaartjes kan verkopen, of samenwerkingen met andere creatievelingen.