Katrien (31) wil een jazzclub starten.

Om haar idee uit te leggen gebruikt ze graag de metafoor van de ‘culturele skyline’ van Antwerpen: enerzijds heb je de bruine cafés die optredens organiseren en anderzijds heb je de culturele centra. In de bruine kroegen komt de klant gratis binnen en spelen de artiesten eerder op de achtergrond. Wie naar een optreden gaat in een cultureel centrum doet dat bewust en betaalt daar ook een prijs voor. “Als muzikant is dat top, eigenlijk het tegenovergestelde van optreden in een bruin café. Helaas hangt er aan een CC ook een bepaald type horeca vast en is het als muzikant erg moeilijk om in dat circuit te geraken.”

Katrien wil het beste van beide werelden samenbrengen in een club waar kwaliteit centraal staat en die tegemoetkomt aan de “podiumnood” in Antwerpen. Ze wil werk maken van een eerlijke uitbetaling van artiesten en een sterke en respectvolle connectie met het publiek. “Overdag, als de bar gesloten is, kan de ruimte ook nog fungeren als repetitie- of workshopruimte.”

De BAAS-sessies hebben Katrien sterk gemotiveerd omdat ze nu duidelijker weet waarom ze het allemaal wil doen. Ook is haar idee nog concreter geworden en kan ze zich bewapenen tegen onverwachte situaties.