Linde & Tille // RE-DO

Grafisch design, product design, handgemaakt

Redopapers werd opgericht door Linde Luyten en Tille Lingier, twee grafisch vormgevers uit Antwerpen, en maakt unieke, handgemaakte producten met ‘misprints’ van drukkers. Met RE-DO geven ze een tweede leven aan papieroverschotten in de vorm van zoals blocnotes en andere papieren accessoires.

De producten van RE-DO zijn momenteel te koop in enkele winkels, op markten en via online webshops. Ze bieden jongeren van het buitengewoon secundair onderwijs de kans om werkervaring op te doen. Zo is er al een succesvolle samenwerking met KOCA (Koninklijk Orthopedagogisch Centrum Antwerpen vzw) waarbij leerlingen de papieroverschotten sorteren en onderverdelen.

Ook richten ze workshops in. Tijdens die workshops gaan de cursisten aan de slag met hun eigen gerecupereerd papier, leren ze de basis van boekbinden en andere technieken en werkwijzen om thuis verder te experimenteren en creatief om te gaan met oud papier. Cursisten gaan naar huis met een nieuwe insteek om ecologisch na te denken over de cyclus van materiaal en om hun creativiteit anders te gebruiken.