Loes // Poolster Producties

Musicals voor en door basisscholen

Met Poolster Producties maken Loes, Marijke en Anne musicals en kindermuziekboeken met maatschappelijke thema’s, bedoeld voor basisscholen. Zo bieden ze een creatieve uitlaatklep voor leerlingen, zonder dat het de werkdruk van leerkrachten verhoogt: Poolster Producties voorziet het script, de muziek en het decor. Hun doel is om theater, dans en muziek naar jonge kinderen te brengen.

De drie dames staan niet zelf op de planken, dat laten ze maar al te graag aan de leerlingen over! Ze geloven immers dat zo’n creatieve uitlaatklep ontzettend belangrijk is voor kinderen. Bovendien brengt het leerlingen, klassen en leerkrachten dichter bij elkaar. Iedereen werkt samen aan een mooi eindresultaat!

Daarnaast vinden ze het ook belangrijk om de leerlingen iets bij te brengen. Daarom proberen ze in al hun producties een boodschap te steken die écht telt. Zo gaat hun eerste musical over de opwarming van de aarde en alle problemen die daaruit voortkomen. De repetities kunnen dan ook een leermoment zijn. Twee vliegen, één klap!