Senne // Duurzame landbouw

Groenste vingers

Een scout met een hart voor milieu en duurzaamheid. Dat is Senne in een notendop. Hij voelt zich meer dan thuis in de vrije natuur, op de schoolbanken heel wat minder. Hij proefde van een aantal studierichtingen maar merkte al snel dat hij de dingen liever zelf uitzoekt. Een selfmade man die zijn lot liever in eigen handen neemt. 

Een man met een plan én met groene vingers. Ook dat is Senne. Zijn droom: een lokaal landbouwbedrijf opstarten waar duurzaamheid centraal staat én waar de buurt bij betrokken wordt. Want dat gebeurt nu nog te weinig. Hij baseert zich vooral op het concept van Permacultuur dat zich richt op kleinschalige en zelfvoorzienende landbouw. Een leefgemeenschap die ecologisch duurzaam is en minder afhankelijk is van commerciële landbouw, daar wil hij naartoe.

De daad bij het woord voeren en een eigen zaak starten, leek dus de logische volgende stap. En toen er in de buurt van zijn ouderlijk huis plots een stuk landbouwgrond vrij kwam waarvoor de buurt een duurzame landbouwer zocht, twijfelde hij geen seconde.

In de toekomst wil Senne gekend zijn als producent van voeding van de hoogste kwaliteit en een landbouwbedrijf runnen waar mensen met plezier naartoe komen. Zijn grond moet jaar na jaar vruchtbaarder worden en meer CO2 uit de lucht vissen, dat ook. En als hij dan écht luidop mag dromen… Dan wil hij een plekje om te wonen, omgeven door gezonde natuurlijke voorzieningen en mensen die op elkaar kunnen rekenen.