Enya Cornelis // Geire Zien
Heb je al eens meegemaakt dat er een foto van jou wordt genomen en zodra je deze ziet, je jezelf ineen ziet krimpen en niet meer weet wat je met je handen aan moet? Je gezicht lijkt geen idee te hebben wat een normale houding is? Ik heb Geire zien opgericht omdat ik dit zelf vaak heb ervaren en als fotograaf zie ik het ook vaak gebeuren bij anderen.
Mijn naam is Enya en ik ben een portretfotografe voor mensen die steviger in hun schoenen willen leren staan. Geire zien is ontstaan vanuit mijn passie voor het plezieren van anderen en het fotograferen van mensen. Binnen Geire zien staan twee kernwaarden centraal: 'uweigen geire zien' en 'mekander geire zien'. Onder deze twee kernwaarden bied ik verschillende ervaringen aan, waaronder zelfvertrouwen- en zelfacceptatie coaching door middel van fotografie en echte quality time met een geliefde, waarbij we de liefde koesteren in foto's voor later.
Geire zien staat klaar om volledig uitgerold te worden. Ik ben nog op zoek naar een eigen locatie, maar ook naar samenwerkingen op het gebied van locaties. Bij de ervaring 'mekander geire zien' is het de bedoeling om als koppel niet alleen mooie foto's te krijgen, maar ook een volledige date-ervaring met tussendoor een fotoshoot en achteraf een reeks foto's die de herinneringen van die date-ervaring dragen. Om dit aan te bieden, ben ik op zoek naar leuke bed & breakfasts, zodat we dit concept samen kunnen aanbieden. Bij 'uweigen geire zien' is het ook ontzettend belangrijk om een locatie te vinden die als veilige haven kan dienen, waar mensen tot rust kunnen komen en zich volledig op zichzelf kunnen concentreren. Mijn grootste droom is een stuk grond in de natuur, met een vijver en veel bloemen, een fotostudio in een oude schuur (kortom een eigen oase van rust) en klanten die met een glimlach en een gevulde rugzak vol zelfvertrouwen vandaar naar huis vertrekken en het vervolgens doorvertellen.
'Uweigen geire zien' ligt mij nauw aan het hart. Al tien jaar ben ik bezig met investeren in zelfvertrouwen, zelfontplooiing en zelfacceptatie. Hoe harder het stormde bij mijzelf, van binnen, hoe minder ik kon betekenen voor de mensen om mij heen. En zoals ik hiervoor al kort heb aangehaald, is iets betekenen voor mijn omgeving waar ik mijn eigen voldoening uit haal. Mijn droom is om anderen hier ook bij te helpen. Om een veilige plek te bieden en samen een stap te zetten naar uweigen geire zien.
Ik heb bij BAAS veel geleerd over het belang van netwerken, het opstellen van een businessplan en ook communiceren over alles waar je mee bezig bent. Besef dat je niet alles alleen hoeft te doen en dat het helpt om je visies met anderen te bespreken.
Ik zou graag het volgende als tip willen meegeven aan toekomstige ondernemers: stap uit je comfortzone en blijf altijd dromen. Een droom is niet groot genoeg als het je niet op z'n minst nerveus maakt. Netwerken is essentieel. Je kunt een stad niet in je eentje bouwen, en dat geldt ook voor een droom. Spreek veel over je dromen. Tegen iedereen. Op die manier stuit je vanzelf op kansen. Realiseer je dat jouw droom niet voor iedereen is. Toen één van mijn beste vriendinnen hoorde over mijn plannen met 'mekander geire zien', reageerde ze: "daar word ik misselijk van". En dat was een goede les. Probeer je droom niet te verkopen aan mensen die geen interesse hebben, zelfs niet als je hen zelf heel graag mag.