VDAB

Heb je geen werk en droom je van een eigen zaak?

Contactgegevens

Ben je werkzoekend en droom je van je eigen zaak?  In samenwerking met partnerorganisaties voorziet VDAB gratis begeleiding tot aan de opstart van je eigen zaak. Een startersadviseur begeleidt je gratis bij de opstart van je zaak.

Wat verwachten ze van jou? Je hebt een concreet idee voor een eigen zaak, je wil zelfstandige worden in hoofdberoep en bent bereid om binnen 1 à 1,5 jaar te starten met je bedrijf, je hebt de vereiste beroepskennis indien het om een gereglementeerd beroep gaat en je hebt voldoende kennis van het Nederlands

Wat krijg je dan in de plaats? Je volgt gratis een opleiding bedrijfsbeheer om je attest bedrijfsbeheer te behalen, je bekijkt samen of je idee financieel haalbaar is en waar je de juiste financiering vindt, je stelt samen een ondernemingsplan op en gaat na welke formaliteiten je moet regelen en je werkt aan je eigen ondernemerscompetenties.

Als je aan de slag gaat bij een starterslabo kan je in een veilige omgeving je eigen activiteit opstarten en uittesten. Zo kan je beslissen of je project in de praktijk haalbaar is.

Hoe vraag ik de gratis begeleiding aan? Bel naar 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur) om een afspraak te maken voor een verkennend gesprek met een VDAB-bemiddelaar. Tijdens het gesprek met de bemiddelaar krijg je alle praktische info. Bovendien gaat hij na of je in aanmerking komt voor de gratis begeleiding. Is dit het geval, dan maakt hij een afspraak voor je met een startersadviseur die je zal begeleiden.

Onze contactpersoon