Maya & Lore // (On)kunde

Maya en Lore brengen onbekenden samen via skill-sharing. Onder de naam (On)kunde organiseren ze ontmoetingen en leermomenten op verschillende hotspots in de stad. 

Maya en Lore kenden elkaar tot een paar maanden geleden nog niet en waren zelf onbekenden voor elkaar. Ze volgden beiden tijdens corona het BAAS-traject. Ze keken elk vanuit een eigen invalshoek naar hun businessidee, maar zagen al snel raakvlakken. Een lange winterwandeling later, beslisten ze om samen te werken. Met (On)kunde creëren ze speelse en spontane hotspots waar mensen kunnen groeien als creatieveling, ondernemer, kunstenaar en als mens. Deze hotspots volgen de seizoenen en zijn gericht op skill sharing.

Lore: “We willen mensen op een laagdrempelige manier bij elkaar brengen zodat ze de kans krijgen om op een ongeremde manier van elkaar te leren. Daarbij vertrekken we vanuit de idee dat we al spelenderwijs en op korte termijn kunnen leren door skills uit te wisselen. De afgelopen maanden hebben we babbeltjes georganiseerd en mensen gematcht op basis van skills en interesses. Volgend jaar gaan we skills ook écht delen in de praktijk.”

Maya: “Belangrijk is ook dat we seizoensgebonden aan de slag willen gaan. In de winter willen we het cozy en intiem aanpakken, in de zomer trekken we het open en verwelkomen we meer prikkels.”
Lore: “Onze toekomstige workshops en leermomenten zullen de nadruk leggen op leerplezier én een eindproduct op korte termijn. Doordat anderen je helpen met een bepaald aspect van je project, hoef je geen lange cursus te volgen.” 

Maya: “Om een voorbeeld te geven: Bij ons kan je hulp krijgen om van dat ene stuk stof eindelijk een kledingstuk te maken. Na zo’n leermoment zal je geen kledingontwerper zijn, maar je bent wel een snelle plezierige leerervaring rijker. Je hebt ervan geproefd en je gaat naar huis met een creatie.”

Wat er voor (On)kunde in petto ligt naar de toekomst toe?
Op zaterdag 20 november organiseren ze ontmoetingen op basis van skills, bij ons in het Kavka! De sessie zal in de gezellige jazzbar van BAAS’er Katrien doorgaan op de tweede verdieping.
Wie deze dames graag in het oog houdt:
instagram: @onkunde.events
Fb: https://www.facebook.com/onkunde.events

Vorige
Vorige

Eef // EDN Creations