Adel & Rex // Tiny Bastards

Kunstenaars Adel (26) & Rex (28) maken samen speeltjes in oplage onder de naam “Tiny Bastards”.

Tiny Bastards is een platform voor unieke en gelimiteerde series kunst, verzamelobjecten en speelgoed. Ze streven ernaar deze hoogwaardige producten zo duurzaam mogelijk te produceren, zo lokaal mogelijk in te komen en zo wijd mogelijk te distribueren. 


Ze leerden elkaar kennen via een gedeeld atelier.
Adel: “Wij vonden elkaars werk altijd heel tof. Dit mondde uit in organische samenwerkingen. Rex is een sculputirst. Wat hij maakt is te fantastisch om niet gezien te worden door de wereld.”

Rex: “Tijdens corona waren we allebei werkloos als kunstenaars. We begonnen daardoor te brainstormen over wat we echt willen doen. Zo zijn we uiteindelijk mallen beginnen maken waardoor ons idee steeds concreter werd. Eerst wat het een projectje maar uiteindelijk is het snel gegroeid tot een bedrijf.” 


Elk object dat ze creëren is een tiny bastard. De eerste reeks bestond uit platonische vrienden die je kon verzamelen. Ze passen goed bij elkaar en hebben allemaal een afzonderlijke eigen naam waardoor je elk stuk als afzonderlijk wezentje kan bekijken.
Momenteel zijn ze volop bezig met andere reeksen te ontwikkelen. 

Adel: “We willen echt een bedrijf zijn waar mensen naartoe kunnen komen om speelgoed of art collectables mee te kunnen maken en op de markt te brengen. Eigenlijk willen we een brand creëren onder de art collectables, zoals Hello Kitty of Pokémon bijvoorbeeld. Deze kennen echt een zeer groot en populair succes! Die merken hebben alles. Noem een voorwerp op, die hebben het. Van toasters, bedovertrekken tot tekenfilms.”

Rex: “We willen wel duurzaam en ethisch verantwoord zijn dus deze twee zijn niet helemaal het goede voorbeeld. Maar qua populariteit willen we daar zeker staan. Momenteel zijn we ook aan het experimenteren met allerlei materialen om onze aanpak ecologisch te maken.”

Dankzij BAAS hebben Adel & Rex voldoende kennis meegekregen om verder te ondernemen. “Vooral de sessie over leningen en beleggingen was zeer interessant. BAAS is ook een ietswat alternatievere organisatie. Hier voelden wij ons thuis en kregen we alle begrip.” Aldus Rex.

Vorige
Vorige

Elias // Brain₂freeze

Volgende
Volgende

Simon // Plot Twist