Jakobe // Gedachtegang

Jakobe (27), startte 9 jaar geleden haar carrière aan de circusschool in Tilburg. Momenteel heeft ze haar eigen gezelschap “gedachtegang”, dat ze samen met een team van artiesten uitbouwt. Haar grote droom is om een stabiel gezelschap te creëren met maatschappelijk gerichte voorstellingen rond thema’s die gevoelig liggen.

 Niet lang heeft ze op de circusschool in Nederland gezeten want al snel kwam een nieuwe uitdaging op haar pad en mocht ze op stage in Stockholm. Een school dat alles was dat Jakobe dacht dat ze nodig had: weinig studenten en heel veel trainers. 

 Jakobe heeft als acrobaat turbulente jaren achter de rug. Van de ene blessure naar de andere. Maar daardoor heeft ze geleerd om niet op te geven en altijd te blijven gaan. 

 Jakobe: “Mijn hoofddiscipline was partner-acrobatiek. Ik was de vlieg-acrobaat, wat wil zeggen dat ik steeds afhankelijk was van iemand onder mij. Meestal is het bij partner-acrobatie dat de man de vrouw ondersteunt maar ik wilde daarvan afstappen. Zo is mijn artistiek werk begonnen. Ik had de droom om een eigen compagnie te beginnen. Maar ik moest steeds recupereren van zware blessures. Tijdens corona ben ik bij BAAS terechtgekomen. Zo kwam ik met andere jonge mensen in aanraking die hun droom waarmaken. Dat gaf me hoop en de energie om ervoor te gaan. Het concept van BAAS vond ik heel schoon: jonge mensen die vanuit verschillende branches met dezelfde drive aan de slag willen gaan. Het was heel tof om naar iedereen hun verhaal te luisteren. Voor mij was het een veilige ruimte en dat had ik echt nodig. Ook de opvolging daarna deed mij deugd.”

https://www.instagram.com/_gedachtegang_/
https://www.gedachtegang.com/

Vorige
Vorige

Luc & Pim // Tavern of Talents

Volgende
Volgende

Eef // EDN Creations