Arnaud Goossens

Arnaud Goossens, een architect van opleiding en momenteel actief als schrijnwerker, heeft STOLP opgericht, een nomadische kunstgalerie die op toplocaties in de publieke ruimte startende/zoekende/groeiende kunstenaars een podium biedt. Zijn passie voor kunst, geërfd van grootvader en vader, heeft geleid tot dit innovatieve concept.

Momenteel heeft Arnaud de hoofdlijnen van het STOLP-concept uitgestippeld en wil hij het verder uitwerken als een vzw, waarbij subsidies de financiële last voor kunstenaars minimaliseren. Zijn volgende stappen omvatten de verdere ontwikkeling van STOLP, het bouwen van de galerie, en het organiseren van de eerste expositie in samenwerking met stad en kunstenaars.

Arnaud's droom is om zoveel mogelijk kunstenaars de kans te geven hun werk aan een breed publiek te presenteren. Hij hoopt op een dynamische relatie tussen stad, architectuur en kunst. Als zijn dromen verder uitkomen, wil hij meerdere STOLPEN in verschillende steden ontwikkelen en ze verbinden tot een kunstwandeling bij specifieke evenementen of thema's.

Hij ontdekte BAAS via Instagram en een vriendin die het traject eerder volgde. Dankzij BAAS leerde Arnaud het belang van het delen van zijn ideeën, discussiëren om waardevolle feedback te ontvangen, en het opstellen van een overtuigende elevator pitch. Hij wil nu meer leren over het beheren van een vzw, subsidieaanvragen, netwerken, professioneel social media-beheer en het organiseren van publieke evenementen.

Arnaud's advies aan startende jongeren is simpel: doe en probeer! Deel je ideeën, praat met andere start-ups, organisaties zoals BAAS en inspirerende ondernemers. Input van anderen is waardevol en zal je idee doen groeien.



Vorige
Vorige

Nintya Vanhove & Lune Horemans

Volgende
Volgende

Servaas Verbergt